Telefoonnummer

06-24768946

email

ingewitjescoaching@gmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 9:00-17:00 uur

Over mij.

12 December 1978 ben ik geboren in Zoetermeer. Ik heb mij laten vertellen dat ik daar mijn eerste anderhalve jaar van mijn leven heb doorgebracht. 

Mijn eerste herinnering gaat terug op de dag dat mijn ouders met knallende ruzie uit elkaar gaan. Een jaar of drie ben ik dan.

Na een tijdje bij een oom en tante te hebben gelogeerd gaan we naar een blijf-van-mijn-lijf-huis in Oosterbeek. In dit grote huis vier ik mijn vierde verjaardag.

Nadat we een lange tijd in Oosterbeek hebben gewoond krijgt mijn moeder een huis toegewezen in Giesbeek. Een klein dorp in de Liemers. Mijn vader zie ik steeds minder en op een gegeven ogenblik zelfs helemaal niet meer.

In het dorp vind mijn moeder een nieuwe man. Gaandeweg wordt deze man een onderdeel van het gezin. Totdat ze besluiten te gaan samenwonen.

Het leuke huis met allemaal trappen wordt ingeruild voor een nieuwbouwwoning een paar straten verderop. In dit huis wordt mijn moeder ernstig ziek. Ze ontdekken bij haar borstkanker. Een borstamputatie en chemo’s verder wordt ze gelukkig schoon verklaard.

Maar de schrik zit er bij mijn moeder goed in. De nieuwe vriend wordt haar man en haar man wordt mijn stiefvader en later zelfs adoptief vader.

Ik krijg een naamswijziging.

Door deze verandering binnen het gezin, verandert er ook een heleboel bij mijn stiefvader. Hij begint veel te drinken en is behoorlijk agressief. Ik leef op dat moment iedere dag in angst. De klappen die er vallen, de harde woorden die er worden geschreeuwd, de enge stiltes die er vallen maken mij als kind stil. Ik durf mensen niet aan te kijken, ik durf geen antwoord te geven op vragen, ik durf geen proefwerken te maken allemaal vanuit een angst om het niet goed te doen en dan vervolgens de volle laag te krijgen.

Helaas overlijd mijn moeder een aantal jaren toch aan de gevolgen van borstkanker..

Naarmate ik ouder word en steeds meer in een isolement beland word ik depressief. Gelukkig heb ik wel lieve mensen om mij heen maar die ik steeds minder in mijn leven toelaat. Ook al waren mijn donkere dagen zwaar, er zijn altijd lichtpuntjes die mij laten zien dat er meer uit het leven te halen valt dan alleen maar in je bed te blijven liggen. 

Met flink vaak vallen maar door steeds weer op te staan en hulp te vragen waar ik het nodig had ben ik gekomen waar ik nu ben. Door het hele verhaal in mijn boek op te schrijven en blijven te voelen dat ik vertrouwen in mijzelf mocht houden en liefde kon voelen bij de ander heeft gebracht dat ik nu andere mag verder helpen.

Inge Witjes