Telefoonnummer

06-24768946

email

ingewitjescoaching@gmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 9:00-17:00 uur

Schuldgevoel, kinderen, mama, ziek, corona

Een paar weken geleden hadden we hier in huis Corona. Om besmetting te voorkomen ben ik een aantal keer alleen op pad geweest en heb ik de ziekenboeg thuisgelaten.

Ik probeerde met man en macht niet besmet te raken met het virus. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Met de treinapp plande ik onder andere een dagje Scheveningen. Ik had het uitgesproken en prompt werd ik overvallen door schuldgevoel. Ik laat mijn zieke gezin thuis terwijl ik een dagje met mijzelf op pad ga. En ben ik wel zeker van dat ik niet besmet ben? De belemmeringen om niet te gaan stapelde zich al snel op.

Thuis werd mij verzekerd dat niemand er last van zou hebben als ik  een dagje weg ga. Maar toch bekroop mij een onprettig gevoel.

Ik haalde een familie pakket zelftests en besloot bij een negatieve test te gaan. Nog geen uur later stond ik op het perron in Doetinchem. Eenmaal in de trein heb ik nog een laatste app gestuurd om helemaal verlost te worden van mijn schuldgevoel.

De trein stopte precies op schema in Den Haag en kon ik makkelijk de aansluiting met tram 9 halen. Heen en weer geschud te worden begon ik toch te genieten van mijn dag. Het weer bleek mooier te zijn in Den Haag dan in Doetinchem dus wat een gelukje.

Ik had mijn laptop meegenomen want ik was wel vastberaden om mijn dag nuttig te besteden. Op een terrasje en later op een berg met zand heb ik wat zitten schrijven.  Op het strand waren verschillende gezinnen met hun hond aan het spelen, een vader die met zijn zoon een vlieger de lucht in probeerde te krijgen en in de verte hoorde ik tromgeluid, zingende en dansende mensen in een ronde cirkel. Al met al een ontspannen en heerlijke dag.

Toch zet het mij dan aan het denken. Wat maakt dan dat ik mij zo schuldig voel? Ik werd enorm getriggerd. Vroeger zou ik alles aan de kant schuiven om voor een ander te zorgen en niet voor mezelf. Het ongemak zat hem vooral in het conflict met mijn ego. Die wilde dat ik terug in een oud en vertrouwd patroon zou vervallen . Lekker comfortabel en veilig. Maar mijn gevoel botste daarmee.

Waar ik enorm dankbaar voor ben is dat mijn gezin mij de vrijheid geeft om voor mezelf te zorgen. Daardoor kon ik uiteindelijk genieten van deze fijne dag.

Helaas op het moment van schrijven heb ik zelf Corona en kom ik weer nieuwe uitdagingen en oude triggers tegen. Ook hierin mag ik lief zijn voor mezelf.

Lieve groetjes,

Inge

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.