Telefoonnummer

06-24768946

email

ingewitjescoaching@gmail.com

Openingstijden

Ma-vr: 9:00-17:00 uur

Schijnwereld: Van meisje met shit naar vrouw met pit

15 november 2021 is Schijnwereld, van meisje met shit naar vrouw met pit, de autobiografische debuutroman van Inge Witjes verschenen. Het boek beschrijft integer en subtiel hoe een meisje uit het Gelderse Giesbeek probeert te overleven vanuit een achtergrond van armoede, mishandeling, incest en het verlies van haar moeder. Gaandeweg maakt zij zich los van de schijnwereld waarin ze zich bevindt, zodat zij weer kan leven in de echte wereld. 

Het verhaal van mij, dat zich twintig jaar geleden afspeelde, is helaas nog steeds actueel. 

In 2020 waren er in Nederland volgens het CBS bijna 130.000 meldingen van huiselijk geweld. In het scholierenonderzoek Kindermishandeling 2016 zegt bijna 25% van de leerlingen ooit slachtoffer te zijn geweest van kindermishandeling. Volgens (bron) maakt 48% van de meisjes en 17% van de jongens voor zijn 18e een vorm van strafbare fysiek seksueel geweld mee. 

Met het delen van mijn persoonlijke verhaal hoop ik een stem te geven aan anderen die hetzelfde meemaken of op dit moment nog meemaken. ‘Mensen die me nog kennen van het dorp, hadden geen idee. We leefden wat dat betreft in een schijnwereld. Je ziet niet wat er achter de deuren afspeelt. Voor mij was het ook een manier om het verleden een plek te geven en te laten zien dat alles uiteindelijk goedkomt, maar dat dat soms even duurt.’